Onze school in de krant

Wegversmallingen schieten doel voorbij


 

Fietsers in de Grotestraat in De Haan. - Foto LBB

Fietsers in de Grotestraat in De Haan. - Foto LBB

De zone 30, extra borden en de wegversmallingen in de Grotestraat schieten hun doel voorbij. Fietsertjes op weg naar school krijgen nog steeds te maken met gevaarlijke situaties. Schepen Paul Meyers (Bewust 12) denkt aan eenrichting.

Niet veilig volgens zowel de school VBS De Zeeboon als het gemeentebestuur van De Haan. "We hebben al veel gesprekken gehad met de gemeente en er wordt ook echt geluisterd, maar een sluitende oplossing is er momenteel nog niet. Het probleem is dat de auto's hier te snel rijden en dat er veel zwaar verkeer is. De fietsers rijden gewoon op de smalle rijweg met aan beide zijden geparkeerde wagens. We hebben veel leerlingen die met de fiets komen, maar we raden de mensen zo veel mogelijk aan om via de ingang in de zijstraat te komen. Voor veel ouders blijft de Grotestraat niettemin onvermijdelijk", licht directeur Ann Merchiers toe.

Het gemeentebestuur kent de situatie. "De Grotestraat is een van onze knelpunten. De wegversmallingen doen hun werk niet en daarom wordt er nu in werkgroepen nagedacht over een volledige heraanleg. Ik denk dat eenrichtingverkeer de enige oplossing is. Er is al een ontwerper aangesteld en budget voorzien om de straat de komende jaren veiliger te maken", belooft schepen Paul Meyers. (LBB)

Basisschool heet voortaan De Zeeboon

DONDERDAG 28 AUGUSTUS 2014

 

Vrije Basisschool De Haan heeft een nieuwe naam. Vanaf september zal de school officieel Vrije Basisschool De Zeeboon heten. ‘We wilden de naam veranderen in iets met betekenis’, zegt directrice Ann Merchiers. ‘We werkten vorig jaar het hele jaar om het opvoedingsproject en de visie van de school opnieuw te bekijken’, zegt directrice Ann Merchiers. ‘Daaruit vloeiden vijf pijlers voort. Een zeeboon is het skeletje van een zee-egel en bestaat uit een wit pantsertje en vijf armpjes. We kozen voor die naam omdat onze school aan de zee ligt en de vijf armpjes symbool kunnen staan voor onze vijf pijlers.’

 

Vrije basisschool De Haan krijgt bezoek van bananenmobiel 

van 02/05/2014

DE HAAN - Het vierde leerjaar van de vrije basisschool nam onlangs deel aan Max Zoekt Klas, de schoolwedstrijd van Max Havelaar. De kinderen hadden voor deze wedstrijd hun beste beentje voorgezet, en met succes want op donderdag 24 april kwam de fairtrade bananenmobiel langs. “Via allerlei acties zetten onze leerlingen de eerlijke producten van Max Havelaar in de kijker. Zo organiseerden ze op de speelplaats een marktje met fairtrade artikelen, lieten ze zelfgemaakte bananentaarten proeven aan de klanten van Delhaize en gingen ze met verpakkingen aan de slag om een groot knutselwerk te maken. Er werd zelfs een heuse fairtrade rap in elkaar gestoken” , aldus Tina De Lauw en Cathérine Sandelé, de juffen van het vierde leerjaar. De leerlingen sleepten met hun actieseen bezoekje van defairtrade bananenmobiel in de wacht, die bananensmoothies en ander fairs uitdeelde. (Foto WK)